logo
Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ› ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΑΘΗΝΑ

Η Θεσσαλονίκη θα έχει δεύτερο double με τη νίκη του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα»

Αναρτήθηκε 23 Μάιος 2019


«Την πρώτη Κυριακή θα γράψουμε την πρωτιά, τη δεύτερη θα πάρουμε το double. Γιατί της Θεσσαλονίκης δεν της αξίζει μόνο ένα double. Θα έχει και δεύτερο, με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, στην προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού, καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου που έδωσε το παρών, στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.


Περισσότερα από χίλια άτομα παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Ταχιάου, η οποία γινόταν παράλληλα με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο λιμάνι, γεγονός που σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος λέγοντας πως «είναι θετικό που κι εμείς και ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή επιλέξαμε χώρους για τις συγκεντρώσεις μας που δεν κλείνουν την πόλη. Δεν είναι θετικό όμως ότι γι' ακόμη μια φορά η πόλη έχει κλειστούς δρόμους. Δεσμεύομαι ότι ως δήμαρχος ακόμη κι αν είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δε θα κλείνουν οι δρόμοι της πόλης».

Είπε ότι η επιλογή του Δημαρχείου ως χώρου της προεκλογικής συγκέντρωσης, έγινε για συμβολικούς και πρακτικούς λόγους. «Επιλέξαμε αυτόν τον χώρο γιατί θέλουμε να διοικήσουμε από αυτό το κτήριο και να στεγάσει το σχέδιο και το όραμά μας. Συνέβαλα άλλωστε για να κατασκευαστεί το Δημαρχιακό Μέγαρο. Επίσης, θέλαμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε την πόλη».

Μηνύματα νίκης και ενότητας

«Μας ενώνει η πόλη και το μέλλον της, μας ενώνει αυτό που θέλουμε ν’ αφήσουμε στα παιδιά μας. Να φτιάξουμε όλοι μαζί μια πόλη για όλους» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και δεσμεύθηκε πως «Θα είμαι δήμαρχος με άποψη, με φωνή και με δύναμη, αλλά και με αγάπη για τον διάλογο και που θα αναγνωρίζει όταν κάνει ένα λάθος», ενώ αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη είπε: «Είχε άποψη αλλά συγκρούονταν με όλους, Και δεν μπορεί ο δήμαρχος να προσβάλει τους πολίτες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για τους κινδύνους και τα προβλήματα τα οποία θα προκαλέσει στη διοίκηση των δήμων, το νέο εκλογικό σύστημα .«Η απλή αναλογική είχε στόχο να διαλύσει τους δήμους, υπονομεύει την ίδια τη ζωή μας και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν υπεύθυνα και να δώσουν ισχυρή εντολή από την Α’ Κυριακή, εκλέγοντας συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».

Δήλωσε περήφανος για την ποιότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, το οποίο χαρακτήρισε «ψηφοδέλτιο νίκης».

«Ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί με ευθύνη και αξιοπρέπεια και ο δήμαρχος θα δώσει τον ρυθμό. Την Α’ Κυριακή ψηφίζουμε για διοίκηση και είναι κρίσιμο να δώσετε δύναμη. Όχι στην εύκολη ψήφο, στην ψήφο οργής και αγανάκτησης. Ναι στην θετική ψήφο, στην ψήφο δημιουργίας» ανέφερε.

Το σύνδρομο του δεύτερου

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι λανθασμένα όλη η συζήτηση, την προεκλογική περίοδο, περιστράφηκε γύρω από το ποιος θα συνεργαστεί με ποιον μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου και ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους για να διοικήσει το Δήμο ο επόμενος δήμαρχος.

«Αναλωθήκαμε στη συζήτηση του ποιος θα είναι δεύτερος. Την πόλη δεν μπορεί να την πάει μπροστά όποιος είναι δεύτερος. Μπορεί να την πάει ο πρώτος κι όχι ο δεύτερος που θέλει να γίνει πρώτος. Το σύνδρομο του δεύτερου στοιχειώνει αυτή την πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητες

Ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε στα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες εφόσον εκλεγεί.
Καθαριότητα: «Θα καθαρίσω την πόλη. Είναι υπόσχεση. Ήξερα τι αντιδράσεις θα είχε η πρότασή μου για σύμπραξη με ιδιώτες. Πάγωσε πολλούς γιατί έχουν στο μυαλό τους απολύσεις. Δεν προγραμματίζω απολύσεις. Ο Δήμος όμως δεν είναι καλός οργανωτής. Μπορούν να μας πουν γιατί δε λειτουργεί η τηλεματική που έχει εγκατασταθεί σε 100 απορριμματοφόρα; Δεν είναι καλός μάνατζερ ο Δήμος. Όσο θα μειώνεται το προσωπικό του δήμου θα δίνουμε έργο σε ιδιώτες, απαιτώντας έλεγχο και ζητώντας αποτέλεσμα. Το 80% των ανταποδοτικών τελών πηγαίνει σήμερα στη μισθοδοσία. Και η διοίκηση αυτή στην αποδρομή της φόρτωσε το δήμο και με νέους υπαλλήλους.

Ασφάλεια: Τα τελευταία χρόνια, περιοχές της Θεσσαλονίκης έχουν γκετοποιηθεί εξαιτίας των πολιτικών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μπορεί να μην είναι στις αρμοδιότητες του δημάρχου αλλά υπόσχομαι να ασφαλίσω την πόλη. Δεν θα επιτρέψω ως δήμαρχος να γκετοποιηθεί καμία γωνιά της Θεσσαλονίκης.

Κυκλοφοριακό: Ο ΟΑΣΘ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πτώμα, με ευθύνη των κ.κ. Σπίρτζη και Παππά. Το Δεκέμβριο θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για το συγκοινωνιακό έργο. Το θέμα της στάθμευσης είναι μείζον. Θα καταργηθεί η κάρτα κατοίκου στο Ε' Δημοτικό Διαμέρισμα αλλά και στο κέντρο της πόλης η στάθμευση θέλει άλλο σχεδιασμό για να παραμείνει η περιοχή χώρος κατοικίας.

Ευπρεπισμός της πόλης: Υπάρχουν λύσεις για τα αδέσποτα. Είναι θέμα πολιτισμού. Προτεραιότητες τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, τα μνημεία, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έχουμε εξαντληθεί στον πειραματισμό σ' αυτή την πόλη. Τα Δημήτρια υποβαθμίστηκαν και θα αναβαθμιστούν.

Εμβληματικό έργο: Προσωπικά καυχιέμαι για τη συμβολή μου για να κατασκευαστεί το Δημαρχιακό Μέγαρο και η Νέα Παραλία. Δεν έχω τη ματαιοδοξία να συνδυάσω το όνομά μου με κάτι εμβληματικό. Πρώτη προτεραιότητα είναι το νοικοκύρεμα της πόλης και του Δήμου. Το έργο που μπορεί πάντως να αλλάξει την εικόνα της πόλης είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ και η ένταξή της σε έναν άξονα που θα ξεκινά από την παραλία και θα φτάνει έως το Σέιχ Σου.

Νέοι
Πρέπει να επενδύσουμε στους νέους και να σταματήσουμε την φυγή τους. Στοίχημά μου είναι η Θεσσαλονίκη να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στον ψηφιακό κόσμο. Μια εξωστρεφής πόλη που κοιτάει στο μέλλον.

Συμφωνία των Πρεσπών
Η Θεσσαλονίκη δε φοβάται τίποτα. Θα συνεχίσω να μην μπορώ να βγάλω από το στόμα μου το όνομα της γειτονικής χώρας και θα συνεχίσω να θεωρώ εγκληματική τη Συμφωνία των Πρεσπών για τη γλώσσα και την ταυτότητα. Δε φοβάμαι όμως και δεν θα επιτρέψω τη φοβικότητα στην πόλη. Δεν θα περάσει η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μας διχάσει. Θέλουν να μας διχάσουν για να βγαίνουν στους δρόμους οι Ρουβίκωνες και οι Χρυσαυγίτες ώστε να μπορούν αυτοί να υπάρχουν.

Το βαγόνι του μετρό
Η εικόνα του βαγονιού του μετρό πάνω σε δυο σιδεριές όπου φωτογραφιζόταν και χαριεντιζόταν η γνωστή παρέα είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες. Μας προσφέρουν το τίποτα και θέλουν να λέμε και ευχαριστώ. Θέλουν να εξαγοράσουν τη σιωπή μας για τις άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με τσάμπα μετακινήσεις. Θέλουν την ακινησία.